Publicerad: 07 februari 2019

Presto satsar på innovationstävlingen Brinnovation

Bild
Under våren genomför Brandskyddsföreningen en stor satsning på kreativitet och innovation inom brandsäkerhetsutveckling. Genom initiativet Brinnovation inbjuds allmänheten att tänka till och bidra med förslag på lösningar som kan förbättra brandsäkerheten i svenska hem. 500 000 i potten Idag sker runt 24 000…

Under våren genomför Brandskyddsföreningen en stor satsning på kreativitet och innovation inom brandsäkerhetsutveckling. Genom initiativet Brinnovation inbjuds allmänheten att tänka till och bidra med förslag på lösningar som kan förbättra brandsäkerheten i svenska hem. 

500 000 i potten

Idag sker runt 24 000 bostadsbränder per år och under samma tid brinner det varje timme på en svensk arbetsplats någonstans. Så både konkreta innovationer och en ökad medvetenhet om brandsäkerhet är målet med Brinnovation. Vinnande förslag belönas med äran och en bra del av prispotten på 500 000 kr.

En självklarhet för oss

– För oss var det en no-brainer att engagera oss i tävlingen. Där brandsäkerhet och innovation möts i nya spännande former vill vi och skall vi vara med. Både engagemang och innovation ligger i vårt företags DNA och är på många sätt anledningen till att vi idag är ledande i landet inom brandsäkerhet, säger Daniel Friberg, Marknads- och Försäljningschef på Presto.

Daniel är en av jurymedlemmarna i Brinnovation och kommer att ha det spännade och hedersamma uppdraget att bedöma alla tävlingsbidrag och slutligen belöna de bästa och mest kreativa. Vi återkommer inom kort till Daniel för att prata mer om uppdraget och om innovation och framtid inom brandsäkerhet i stort.

Sätt fart på geniknölarna – prisutdelning i april!

Alla tävlande måste vara enskilda personer eller team och får inte vara företag eller organisationer. Bidrag bedöms på kriterierna: Idéhöjd, Genomförbarhet, Hållbarhet och Idégivare. Vinnarna kommer att utses vid BRAND 2019, Brandskyddsföreningens stora konferens i slutet på april.

– Ända från början har Presto drivits av visionen att Ingen och inget skall skadas av bränder. Med Brinnovation ser vi med glädje hur vi kommer att bli många fler som bidrar med idéer och konkreta lösningar som tar oss mot den visionen, avslutar Anders Danielsson, VD på Presto.

#Varjetimme

Varje timme förändras förutsättningar för företag och verksamheter då brand bryter ut. Varje timme riskeras människors liv och hälsa. Varje timme förstör brand tillgångar och gör framtiden osäker. Varje timme gör vi på Presto något åt det. Vill du veta mer om vad vi kan göra för dig ta kontakt här

För mer information kontakta:

Filip Bjurström

VD & Koncernchef, Presto
070-202 22 20[email protected]