Publicerad: 01 mars 2022

Presto stärker sin position i Dalarna

Bild
Tillväxtresan för Nordens största brandskydd- och utbildningsföretag Presto fortsätter. Nu stärker företaget sin lokala närvaro i Dalarna genom förvärvet av rörelsen i Brand & Utrymningsteknik i Dalarna AB.

Tillväxtresan för Nordens största brandskydd- och utbildningsföretag Presto fortsätter. Nu stärker företaget sin lokala närvaro i Dalarna genom förvärvet av rörelsen i Brand & Utrymningsteknik i Dalarna AB.

“Genom förvärvet av Brand & Utrymningsteknik i Dalarna AB stärker vi vår lokala närvaro, främst i de västra delarna av Dalarna och marknaden får nu tillsammans med Presto tillgång till ett brett utbud och kompetens inom brandskydd och utbildning. Att knyta till sig lokala och engagerade företag och entreprenörer är oerhört viktigt för oss på Presto, som själva har rötterna i ett familjeföretag från Katrineholm”, säger Filip Bjurström, VD och koncernchef Presto.

Brand & Utrymningsteknik AB är ett lokalt brandskyddsföretag från Dalarna. Med över 20 års branscherfarenhet hjälper de kunder med det förebyggande brandskyddsarbetet i offentliga anläggningar, hotell, industrier, företag och mindre organisationer.

“Att bli en del av Presto känns mycket roligt och inspirerande. Att kunna verka ännu närmare våra kunder tillsammans med kompetenta kollegor inom Presto ger oss möjligheter att stärka vårt erbjudande ytterligare”, säger Marcus Hofvander, delägare Brand & Utrymningsteknik i Dalarna AB.

“Att få välkomna Brand & Utrymningsteknik i Dalarna AB in i Presto-familjen känns väldigt bra. Vi ser fram emot att tillsammans fortsätta bygga nära och goda kundrelationer och därmed stärka vår lokala närvaro i Dalarna med fortsatt hög servicegrad”, säger Jens Brismo, regionchef Södra Norrland.

För mer information, vänligen kontakta:

Filip Bjurström, VD och koncernchef, Presto Brandsäkerhet, telefon 070-202 22 20
Jens Brismo, Regionchef Presto Södra Norrland, telefon 070- 508 49 40
Marcus Hofvander, delägare, Brand & Utrymningsteknik i Dalarna AB, telefon 070-213 23 74

Om Presto
Presto grundades 1959 och är Nordens ledande aktör inom brandsäkerhet. Genom helhetslösningar, utbildningar och abonnemangstjänster skapar vi brandsäkra miljöer för små och stora företag i hela Norden. Varje år besöker vi 80 000 kunder, utbildar 60 000 deltagare och återvinner 100 000 brandsläckare vid vår anläggning i Katrineholm. Det är så vi skapar ett tryggt, modernt och hållbart brandskydd. Presto omsätter drygt 1 miljard kronor. Läs mer på presto.se.

Om Brand & Utrymningsteknik i Dalarna AB
Brand & Utrymningsteknik AB är ett lokalt brandskyddsföretag från Dalarna. Med över 20 års branscherfarenhet har de byggt upp ett företag som hjälper kunder efter deras önskemål med skräddasydda lösningar inom brandskydd och utbildning. Med basen i Mora jobbar man från Insjön i söder till Grövelsjön i norr. Målet är att kunna erbjuda närhet och snabb service till kunderna runt Siljan.

För mer information kontakta:

Filip Bjurström

VD & Koncernchef, Presto
070-202 22 20[email protected]