Publicerad: 30 mars 2020

Stockholmsmässan blir Fältsjukhus

Bild
När Försvarsmakten och Region Stockholm bygger ett komplett fältsjukhus i Älvsjö utanför Stockholm känns det bra att vi på Presto får bidra med brandsäkerhet. Till att börja med har vi levererat det tekniska branskyddet i form av ett 100-tal brandsläckare.

När Försvarsmakten och Region Stockholm bygger ett komplett fältsjukhus i Älvsjö utanför Stockholm känns det bra att vi på Presto får bidra med brandsäkerhet.  Till att börja med har vi levererat det tekniska branskyddet i form av ett 100-tal brandsläckare.

Mässans största utställningshall, A-hallen, utrustas just nu med tält, sängar, sjukvårdsutrustning och allt annat som krävs för att bedriva intensivvård. Regionen räknar med att sjukhuset kommer att vara kvar i flera månader. Fältsjukhuset kommer att kunna bidra med 30 intensivvårdsplatser när det står klart. I nuläget verkar det som att intensivvårdsplatserna för coronapatienter räcker till på Stockholms sjukhus, men det kan snabbt förändras bereonde på utvecklingen den kommande tiden. Hälso- och sjukvårdsdirektör Björn Eriksson säger i Region Stockholms i pressmeddelandet:

“Även om vi för närvarande har lediga intensivvårdsplatser vet vi att läget kan förändras snabbt. Vi vill hela tiden ligga steget före i vår planering. Vi fortsätter att hoppas på det bästa och planera för det värsta.”

På Presto hoppas vi naturligtvis att de 30 platserna inte kommer att behövas, men om så blir fallet är brandskyddet en av många viktiga faktorer att säkra för både patienter och personal. 

– Vi står naturligtvis till tjänst med all vår kunskap och produkter om det skulle behövas, säger Prestos Kommunikationschef Daniel Friberg.