Publicerad: 10 september 2020

Utbildning för kriminaltekniker på Kebnekaise

Bild
“Att veta och förstå är nyckeln till trygghet. Kunskap och insikt är ovärderligt för säkerheten i alla miljöer. När du har kunskapen infinner sig tryggheten och då kan vi mentalt fokusera på det arbete som ska genomföras på plats”, så…

“Att veta och förstå är nyckeln till trygghet. Kunskap och insikt är ovärderligt för säkerheten i alla miljöer. När du har kunskapen infinner sig tryggheten och då kan vi mentalt fokusera på det arbete som ska genomföras på plats”, så resonerade Polismyndigheten inför deras utbildning med oss uppe på Kebnekaise.

Hos oss på Presto är utbildning viktigt, så viktigt att vi till och med känner ett ansvar över att ha uppdaterade och tillgängliga utbildningar inom brandsäkerhet och olycka på arbetsplatser. Ibland får vi frågor om utbildningar utanför vår ordinarie portfölj, då planerar och utformar våra experter en anpassad utbildning utifrån de förutsättningar som ges. Det var så det var när vi fick frågan från Polismyndigheten om en utbildning gällande “alpin arbetsmiljö”.

Kravställningen från Polismyndigheten var tydlig: öka vetskapen och erfarenheten kring utrustning, terminologi samt egen säkerhet i både laviner, glaciärer och bergsmiljöer. “Vårt jobb som kriminaltekniker är att lägga fullt fokus på våra arbetsuppgifter, oavsett i vilka extrema miljöer vi kan befinna oss i”, säger Urban Johansson, Regional DVI-koordinator från polisen. “Kunskapen är en investering för framtiden och med hjälp av Prestos expertis tog vi gemensamt fram en anpassad utbildning” fortsätter han.

Bild
Bild